Onderzoek wijst uit: Polyethyleen (PE) heeft een lagere CO2-voetafdruk dan papier

GOPACK – 28/10/2020

De uitstoot van koolstofdioxide van de GOPACK-polyethyleen zak is 36% lager dan die van het papieren equivalent.

Om de CO2-voetafdruk van de GOPACK polyethyleen zakken te beoordelen ten opzichte van een vergelijkbare papieren zak, heeft een onafhankelijk onderzoek plaatsgevonden (uitgevoerd door de Carbon Trust). Dit onderzoek heeft aangetoond dat de koolstofdioxide-uitstoot van polyethyleen zakken 36% lager is dan die van het papieren equivalent.

Met de toenemende vraag van klanten naar duurzame verpakkingen, is het belang van koolstofdioxide emissiegegevens om alternatieve materialen te vergelijken nog nooit zo groot geweest. En met de druk van de media om van polyethyleen af ​​te wijken, erkende onze fabriek Flexipol de noodzaak van een onafhankelijke beoordeling om de ware CO2-voetafdruk van alternatieve materialen te evalueren.

Als onderdeel van de beoordeling vergeleek de Carbon Trust organisatie drie materialen die veel worden gebruikt in de voedingsmiddelen -en diervoederindustrie. De volgende zakken met een capaciteit van 25 kg werden met elkaar vergeleken:

  • Een Gopack 120 µm polyethyleen zak (0,32 kg CO2e)
  • Een 2-laags papieren zak (0,50 kg CO2e)
  • Een papieren zak met PE inliner (0,57kg CO2e)

Ze werden elk beoordeeld op basis van de input van primaire grondstoffen. Hun CO2-voetafdruk van wieg tot graf was 0,32 kg CO2e voor de polyethyleen zak, vergeleken met 0,50 kg CO2e voor de 2-laags papieren zak en 0,57 kg CO2e voor de papieren PE-zak.

De resultaten geven vertrouwen aan ingrediënten- en diervoederverwerkers die zowel hoogwaardige als duurzame verpakkingen nodig hebben, zonder compromissen. “Naarmate de vraag naar sterkere, dunnere en milieuvriendelijkere folies toeneemt, investeren we in gerecyclede materialen en een vermindering van het gewicht om de ecologische voetafdruk te blijven verkleinen, zonder de functionele prestaties te beïnvloeden”, aldus Richard Stevens, commercieel directeur van Flexipol.

Het terugdringen van de CO2-uitstoot staat al lang centraal in de duurzaamheidsinitiatieven van Flexipol en Gopack. We willen blijk geven van een sterke betrokkenheid voor duurzaamheid door klanten uit te dagen om hun algehele verpakkingsgebruik te verminderen en door uitgebreid te blijven testen met nieuwe en innovatieve materialen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Gopack-logo.png