GOPACK – Value engineering bespaart 90 ton aan plastic

GOPACK – 15/09/2020

Flexipol is onlangs een samenwerking aangegaan met een van werelds grootste producenten van ingrediënten om hun totaal verbruik aan plastic drastisch te verminderen.

Door een intensief samenwerkingsproject tussen enerzijds de klant en anderzijds onze fabrikant Flexipol is het gelukt om het totale, jaarlijkse volume aan plastic, gebruikt over alle verschillende productielocaties in Europa, te reduceren met 15%.

Door een toenemende belangstelling voor duurzaam ondernemen en een steeds breder groeiend  bewustzijn bij haar klanten had de producent van ingrediënten zich ten doel gesteld om een reductie van het ‘overall’ gebruik van plastic binnen de gehele groep te realiseren. Het innovatieteam van Flexipol heeft, ondersteund door de kennis en expertise van GOPACK in de Europese markt, het complete assortiment verpakkingsmaterialen binnen de groep geauditeerd. Blokbodemzakken, zijvouwzakken, Form-Fill-Seal folie (FFS-Folie) en palletcovers/hoezen die op elke productielocatie ingezet werden, zijn hierbij kritisch tegen het licht gehouden. 

Hieruit bleek dat zakken maar voor de helft gevuld werden, dat de zakken erg inefficiënt op verschillende soorten pallets gestapeld werden en dat zij geen gebruik maakten van de juiste materiaal samenstellingen.

In antwoord op de bevindingen, adviseerde Flexipol een compleet nieuwe productlijn van meerdere zak-afmetingen. Bovendien werd voor alle verpakkingen een andere materiaalsamenstelling ten opzichte van die van hun huidige leverancier geadviseerd. 

Uiteindelijk resulteerde dit in een reductie (zowel in materiaal als in €) met een jaarlijks potentieel van ongeveer 15%, dat neerkomt op een besparing van bijna 90 ton aan plastic…. elk jaar!!

Door het gebruik van grondstoffen in verpakkingen te reduceren én ons te focussen op de ontwikkeling van duurzame, innovatieve materialen blijft GOPACK samen met Flexipol toegewijd werken aan een duurzamere toekomst.